Най-модерната архитектура на Nvidia при графичните процесори - Volta, най-сетне

...
Най-модерната архитектура на Nvidia при графичните процесори - Volta, най-сетне
Коментари Харесай

Nvidia представи Titan V - карта-чудовище с новата архитектура Volta



Най-модерната архитектура на Nvidia при графичните процесори - Volta, най-накрая откри пътя си до потребителските десктоп машини. Миналия петък компанията пусна публично картата-чудовище Titan V - с цена от 3000 $, 12GB HBM2 памет и над 1000 CUDA ядра повече от предходния модел Titan Xp. Колкото и необичайно да наподобява, този звяр не е изработен за гейминг, въпреки че, естествено, би се справил отлично с всяка резолюция.

Вместо това Nvidia споделя, че Volta GPU ще трансформира всяко PC в суперкомпютър с изкуствен интелект. И до момента в който Titan Xp теоретично беше карта за калкулации и суперкомпютри, на процедура тя откри място в доста геймърски ригове, поради способността си да пуска игри на 4К с над 60 фрагмента за секунда. Titan V е насочен повече към облачни калкулации и изкуствен интелект - Nvidia предлага на всички притежатели на новата карта безвъзмезден достъп до AI, логаритми за надълбоко заучаване и високопроизводителен програмен продукт за калкулации. За да усъвършенства представянето на картата при задания с надълбоко заучаване, Nvidia е екипирала в чипа и няколко тензорни ядра, които за пръв път видяхме в Tesla V100 - профилираната карта за суперкомпютри, която компанията пусна през месец май.

Всъщност, спецификациите на Titan V са много близки до тези на Tesla V100, само че HBM2 паметта в декстоп картата е малко по-бавна и е с 4GB по-малко като размер. Според Nvidia, Titan V обезпечава до 110 терафлопа изчислителна мощност - девет пъти повече от предшественика си - точно с помощта на тензорните ядра.

Nvidia Titan V спецификации Разбира се, цената на тази карта е солидна, когато е погледната от гейминг вероятност. Едва ли има смисъл да дадете 5000 лв., с цел да играете Witcher 3 на 4K със 120 фрагмента за секунда. Titan V несъмнено ще разбие всички съперници, когато картата бъде сложена на тестовия стенд, само че концепцията зад нея е да достави до потребителите опция да се срещнат с AI, дълбокото заучаване и суперкомпютрите на налична от тази позиция цена. За всички останали има GTX 1080Ti, която е изцяло задоволителна за всички съвременни игри и ще бъде по този начин най-малко още 2-3 години.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР