Най-многобройната фамилия, гост на фестивала Четирите стихии“ в Боженците в

...
Най-многобройната фамилия, гост на фестивала Четирите стихии“ в Боженците в
Коментари Харесай

Земните стихии събират български фамилии на фестивал в Боженци

Най-многобройната фамилия, посетител на фестивала „ Четирите стихии “ в Боженците в събота, ще получи подарък – фамилен портрет, нарисуван със светлина, както и рамки за скъпи фамилни мемоари.

Фестивалът е отдаден на въздуха, огъня и водата и ще събере фамилии от района и всички краища на страната, за едно духовно прикосновение със земните сили.
Ще има занимания за всички възрасти – от бебе до баба. Ще отворят порти работилници и ателиета, в които гостите ще развихрят въображението и желанието си за прикосновение със стихиите посредством разнообразни типове изкуства, занаяти и развлечения.

Малчугани и родители, синове и внуци, баби и майки, ще бъдат въвлечени в творчество и образование. Ще четат, ще рисуват, ще подчиняват водата и огъня, ще се радват на свежия въздух и аромата на тревите в предбалканското село, съхранило неповторими мостри на българската възрожденска архитектура.
Майстори и занаятчии, танцьори, артисти и свирачи, ще показват своите умения в този ден в село Боженците.

Официалното разкриване е в съботния ден в 12 часа и 12 минути. На площада ще запее и заиграе Капанският отбор. А най-ентусиазираните ще могат да разучат стъпките от тяхната хореография, както и на най-популярните български национални танци, в работилничката „ Дръж се, земьо “.

Флаер с програмата и картата на селото ще бъде предоставена на всеки посетител, който ще може да се ориентира къде какво го чака. Два концерта и 16 ателиета ще забавляват посетителите под мотото „ Заедно да сътворим и преоткрием огъня, земята, въздуха и водата, творейки “. Семейният фестивал „ Четирите стихии “ е въодушевен от природата и всяко занятие ще е едно допиране до това, което тя ни е предоставила – изобразяване с вода, ваене на глинени съдове, изпичане на самун, леене на свещ от естествени материали, засаждане на цветя, носене на вода с кобилица, подготвяне на билков чай…Много са изненадите – за всеки интерес и възраст.
На финала ще бъдат и най-желаните атракции – нестинарските танци, показани от танцьорите на Капанския отбор и изобразяване със светлина – атракция, готова от младите актьори на Центъра за изкуство „ Алос “.

Очакванията на домакини и уредници са на фестивала да дойдат посетители от близо надалеч, а нормално това са фамилии или другари. Затова са решили да наградят най-многобройните семейства, които са пристигнали в Боженци с представители от разнообразни генерации – баби и дядовци, майки и татковци, синове и дъщери, внуци и правнуци, зетьове, братовчеди, сватове, кумове и кръщелници, вуйчовци и учинайки.
“Най-многобройната група от другарски фамилии също ще получи дарове: „ лакомства “- за мъжете с висок градус, за децата – със наслада и за дамите – такива, които носят радост”, акцентират уредниците от Община Габрово.
 bojenzi-1
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР