Най-много вложения в имоти идват от РусияПреките чужди инвестиции в

...
Най-много вложения в имоти идват от РусияПреките чужди инвестиции в
Коментари Харесай

Чуждите инвестиции намаляха с 21%

Най-много инвестиции в парцели идват от Русия


Преките непознати вложения в страната от януари до октомври 2018 година възлизат на 842,2 млн. евро, като понижават с 228,7 млн. евро (21,4%) по отношение на същия интервал на предходната година. Само за октомври чистите привлечени инвестиции в страната са 9,9 млн. евро, при 262,3 млн. за октомври 2017 година, оповестиха от Българска народна банка.

Привлеченият дялов капитал (вноски на задгранични компании в капитала на български сдружения и приходи по покупко-продажби с имоти) е негативен и възлиза на минус 14,6 млн. евро за първите 10 месеца на годината. Това значи, че задгранични компании продават бизнеса си в България. За същия интервал на предходната година привлеченият дялов капитал беше 155,8 млн. евро.

Нетните приходи от вложения на задгранични жители и компании в парцели са 6,2 млн. евро, при 16,8 млн. евро за интервала януари-октомври 2017 година По страни, максимален дял в вложенията в парцели имат Русия (3 млн. евро), Германия (0,8 млн. евро) и Украйна (0,7 млн. евро).

Реинвестираната на облага на фирмите с задгранично присъединяване в капитала възлиза на 192,9 млн. евро, при 62,2 млн. евро година по-рано. А смяната в чистите отговорности сред български компании и техните фирмите майки зад граница е 664 млн. евро, при 852,9 млн. евро за същия интервал на предходната година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР