Най-много свободни места има за сервитьори, бармани, готвачи, камериерки и

...
Най-много свободни места има за сервитьори, бармани, готвачи, камериерки и
Коментари Харесай

Започна търсенето на сезонни работници по Черноморието

Най-много свободни места има за сервитьори, бармани, готвачи, камериерки и админи. И тази година дефицитът на фрагменти ще бъде обезщетен с служащи от Украйна и Молдова.

Преди началото на дейния туристически сезон хотелиерите и ресторантьорите още веднъж са изправени пред остарял проблем - наемането на дипломиран личен състав.
Атанас Карагеоргиев - хотелиер: Всяка година става все по-трудно. Липса на фрагменти въобще, не на квалифицирани фрагменти, а въобще на фрагменти. Всички младежи бягат. Най-добре казусът с образованието и квалификацията се взема решение, когато страната се намеси, когато има държавна политика.
Сериозен дефицит има на сервитьори, бармани и готвачи. Основно условие към личния състав е приблизително или висше обучение, както и притежаване на непознат език, най-вече британски, съветски или немски.
Божидар Михайлов - шеф на Регионална работа по заетостта - Варна: Работодателите демонстрират еластичност по повод набирането на хора. По-скоро са склонни и търсят хора, които имат подготвеност за работа, имат подготвеност за учене и демонстрират преданост.
Заплащането, което се предлага според от позицията, е към междинната работна заплата за Варна - 800 лв..
Божидар Михайлов - шеф на Регионална работа по заетостта - Варна: Свидетели сме, че и в последните години заплащането има най-малък растеж нагоре. Постепенно работодателите привикнаха с концепцията, че би трябвало да дадат малко повече пари, с цел да си запазят фрагментите.
За идния сезон хотелиерите по Черноморието още веднъж ще притеглят сезонни служащи от Украйна, Беларус и Молдова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР