Най-много са болните в областите Силистра, Ямбол, Пазарджик, Стара Загора и

...
Най-много са болните в областите Силистра, Ямбол, Пазарджик, Стара Загора и
Коментари Харесай

Пет области в страната са пред грипна епидемия

Най-много са болните в областите Силистра, Ямбол, Пазарджик, Стара Загора и Бургас. Такава обаче още не е оповестена. Повечето регистрирани случаи са на грип вид А и протичат по-тежко от вид Б, който преобладаваше предходната зима. 

Само през вчерашния ден до обяд през медицинския кабинет на огромно учебно заведение в Бургас са минали повече от 15 деца със признаци на грип. " Коварен е, тъй като болките са на цялото тяло. Въздушно-капково е предаването, по тази причина няма по какъв начин да се предпазим, даже и с маски както вървим " – И вие сте болна? - И аз съм болна, да, за жал не съумях да се предпазя ", изяснява здравната сестра в учебното заведение.

Заболяването се развива бързо и за 2-3 дни води до затруднения, в случай че не се вземат ограничения в точния момент, предизвестяват лекарите. Към момента болните са най-вече в дейна възраст и възпитаници. " Все едно ме блъска кон в гърдите. Просто не мога да го опиша, не мога да вдишвам ", споделя пациентка.

" От началото на седмицата има огромна заболеваемост - с висока температура, кашлица, с хрема, обща изнемощялост. Налага се в множеството случаи антибиотично лекуване ", изясни общопрактикуващият доктор доктор Стела Янкова.

Броят на болните обаче не е задоволителен, за да бъде оповестена зараза.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР