Най-много преференции на парламентарните избори са реализирани в листите на

...
Най-много преференции на парламентарните избори са реализирани в листите на
Коментари Харесай

Асен Василев с личен рекорд в преференциалния вот от изборите в неделя

 Най-много преференции на парламентарните избори са осъществени в листите на ГЕРБ-СДС, " Демократична България " и " Българска социалистическа партия за България`, а в листите на " Продължаваме промяната ", " ИТН " и " Възраждане " няма разбърквания поради персонален избор, демонстрират калкулации на " Дневник " на база на данните на Централната изборна комисия.

Най-голям персонален избор има единият от водачите на " Продължаваме промяната " Асен Василев - към този момент 11 182 гласа в София (не са обработени всички протоколи), следван от другият - Кирил Петков, който има 9742 персонални гласа в София и 8995 гласа в Пловдив. Рекордьор по преференциален избор в ГЕРБ-СДС е не водачът Бойко Борисов, а някогашният народен представител, някогашен футболен арбитър и наследник на кмета на Симитли Стефан Апостолов, който е Благоевград има 6763 персонални гласа.

В 25-и изборен регион в София, където е така наречен лидерска борба, преференция осъществя пулмологът и досегашен народен представител доктор Александър Симидчиев, който с 1187 персонални гласа се мести от трето на второ място в листата на " Демократична България ". Той още веднъж ще бъде народен представител, в случай че обединяването резервира втория мандат.

Личните гласове за рапъра Христо Петров, прочут като Ицо Хазарта, са 6833, а за водача на ГЕРБ Бойко Борисов - 4960. Съоснователят на родителската цифрова платформа " Майко блага " и лидер на листата на " Демократична България " Елисавета Белобрадова има 1796 персонални гласа, а водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова - 1224.

Бившият министър председател Бойко Борисов губи лидерската борба и в Пловдив-град, където все още са обработени 96.15% от протоколите. Първа е " Продължаваме промяната ", чийто водач Кирил Петков има 8995 персонални гласа, до момента в който Борисов, чиято партия е втора, има 4560 персонални гласа. Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов има 937 персонални гласа.

В 24-и изборен регион в София след първия Владислав Панев в листата на " Демократична България " се подрежда четвъртият - досегашният народен представител Мартин Димитров с 2587 персонални гласа, а след него с 2501 персонални гласа е доктор Таня Андреева, която бе в 46-ия парламент и ще получи третия мандат, в случай че обединяването има подобен.

Ако " Българска социалистическа партия за България " има втори мандат, той ще е за седмия в листата - някогашния народен представител Борис Цветков, който има 1004 персонални гласа. На избори Цветков постоянно съумява да осъществя преференция.

Най-много персонални гласове в региона има водачът на " Продължаваме промяната " Кирил Петков - 9742.

В 23-и изборен регион в София, където протоколите са обработени на 96.56%, вторият народен представител от " Демократична България " след Атанас Атанасов се чака да петият в листата - икономистът Георги Ганев, който с 2683 персонални гласа измества Антоанета Цонева, която взема третия мандат, в случай че обединяването има подобен.

Към момента персоналните гласове в региона за водача на " Продължаваме промяната " Асен Василев са 11 182 (в Хасково, където също е лидер на листа, има 2305 преференции), за съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов - 1141, а ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов - 2030.

С рекордните 6763 преференции последният в листата на ГЕРБ-СДС в Благоевград - някогашният народен представител и някогашен футболен арбитър Стефан Апостолов още веднъж става втори, а трети остава третият - инженерът Костадин Стойков с 3430 персонални гласа. Втори в листата на " Българска социалистическа партия за България " с 1876 преференции се подрежда петият - някогашният народен представител Богдан Боцев, само че групировката няма да има втори мандат.

В листата на Движение за права и свободи няма разбърквания, само че лидерът - глобеният от Съединени американски щати по закона " Магнитски " Делян Пеевски, има 286 персонални гласа.

С 1383 персонални гласа третият в листата на " Българска социалистическа партия за България " в Бургас и доскорошен народен представител Тодор Байчев измества втория и може влезе и в 47-ия парламент с Петър Кънев, в случай че социалистите запазят втория си мандат от региона.

Във Варна, където резултатите са обработени на 99.18%, с 3383 преференции четвъртата в листата - някогашният народен представител Славена Точева, която на 4 април става известна като студентката с най-вече преференции в ГЕРБ-СДС, измества някогашния състезателен министър Красен Кралев и се подрежда след някогашния здравен министър Костадин Ангелов. Втори от " Демократична България " с 2413 персонални гласа става третият - някогашният народен представител Стела Николова, само че обединяването надали ще има втори мандат.

Във Велико Търново с 1755 персонални гласа третият в листата на ГЕРБ-СДС - издателят Димитър Николов става втори. Преференцията сработва и за седмия в листата на " Българска социалистическа партия за България " - някогашния народен представител и някогашен кмет на Стражица Румен Павлов, само че обединението няма да има трети мандат.

Личните гласове за лидера на листата на Движение за права и свободи и глобен от Съединени американски щати по закона " Магнитски " Делян Пеевски са 184, а за съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов - 598.

В Добрич преференцията работи за шестия в листата на Движение за права и свободи - общинския консултант Нежля Амди-Ганева, която има 527 персонални гласа, само че няма да влезе в Народното събрание.

В Кюстендил втори в листата на ГЕРБ-СДС става третата - някогашният народен представител Михаела Крумова с 1681 персонални гласа, само че не се чака да завоюва мандат.

Втори в листата на ГЕРБ-СДС в Ловеч става петият - някогашният народен представител Иван Миховски, с 1027 персонални гласа, само че не е несъмнено, че обединението ще има два мандата.

В Пазарджик с 3311 преференции шестият в листата на ГЕРБ-СДС, народен представител в 45-ия парламент и правист Стефан Мирев става втори след Екатерина Захариева. Ако обединението резервира третия мандат, той ще е за някогашния народен представител и икономист Димитър Гечев, който резервира третото място поради 2867 персонални гласа. Ако " Демократична България " вземе мандат и лидерът Антоанета Цонева отново влезе от София, народен представител ще е четвъртият в листата - планинският лидер и създател на придвижване " Байкария " Васил Тодев, който с 305 преференции става втори.

В Перник вторият народен представител от ГЕРБ-СДС след Кирил Ананиев ще е някогашният депутат и възпитател Христина Георгиева, която от последното място става втора с 1743 персонални гласа и измества някогашния зам.-министър на външните работи Георг Георгиев.

Депутат от Плевен от ГЕРБ-СДС ще бъде някогашният началник на Агенцията по вложенията Десислава Трифонова, която с 1949 персонални гласа измества втория в листата. Отново в Народното събрание от Българска социалистическа партия ще бъде някогашният народен представител Илиян Йончев, който с 2259 персонални гласа от четвърти става втори в листата.

В Пловдив-град, където все още са обработени 96.15% от протоколите, втори в листата на " Демократична България " с 859 персонални гласа се подрежда третият - математикът Ивайло Старибратов, само че обединяването ще има единствено един мандат.

В Пловдив-област вторият народен представител от ГЕРБ-СДС ще бъде четвъртият в листата - някогашният народен представител Младен Шишков, който с 2024 персонални гласа се подрежда втори.

Преференцията работи за някогашния регионален шеф и народен представител за малко Чавдар Божурски и с 1336 персонални гласа той става от пети трети в Сливен, само че надали ГЕРБ-СДС ще има трети мандат от региона.

С 1153 преференции Веселина Радославова се подрежда втора от трето в листата на Движение за права и свободи в София-област, но придвижването няма да има втори мандат.

В Ямбол третият в листата на Българска социалистическа партия Владимир Стоев, който работи в общинската администрация в Тунджа, изпреварва втория с 805 персонални гласа, само че няма да е народен представител, в случай че Кристиан Вигенин не реши да влезе в Народното събрание от Пловдив.

Във Видин, Враца, Габрово, Кърджали, Монтана, Разград, Русе, Силистра, Смолян, Стара Загора Търговище, Хасково и Шумен няма осъществени преференции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР