Най-много кенийци са загинали в самолетната катастрофа в ЕтиопияСред жертвите

...
Най-много кенийци са загинали в самолетната катастрофа в ЕтиопияСред жертвите
Коментари Харесай

Пилотът на разбилия се етиопски самолет е съобщил за проблеми, поискал е връщане

Най-много кенийци са починали в самолетната злополука в Етиопия

Сред жертвите на самолетната злополука в Етиопия има най-вече жители на Кения, за където е летяла машината, демонстрират нови данни за националността на хората в самолета, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Според данните жертвите са 32 кенийци, 18 канадци, 9 етиопци, 8 италианци, 8 китайци, 8 американци, 7 британци, 7 французи, 6 египтяни, 5 холандци, 4 индийци, 4 словаци, 3 австрийци, 3 шведи, 3 руснаци, 2 мароканци, 2 испанци, 2 поляци и 2 израелци. Белгия, Индонезия, Сомалия, Норвегия, Сърбия, Того, Мозамбик, Руанда, Судан, Уганда и Йемен са имали по един жител в самолета.

Четирима души са били с паспорти на Организация на обединените нации и тяхната народност към този момент не е изяснена.

Самолетът летеше от Адис Абеба за Найроби и се разруши минути след излитането.

Пилотът на машината е подал сигнал за проблеми и е изискал връщане на летището в Адис Абеба, предадоха международните организации, като се позоваха на президента на самолетна компания Етиопиън еърлайнс Теволде Гебре Мариам. Пилотът е получил позволение да се върне на летището, добави той.

Компанията Боинг е подготвена да окаже подпомагане в следствието на злополуката с машината, за която беше обявено, че е модел Боинг 737-800 МАХ, съобщи ТАСС. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР