Най-много катастрофи стават в петък през деня. Това обяви на

...
Най-много катастрофи стават в петък през деня. Това обяви на
Коментари Харесай

Внимание! Ето кога е пикът на катастрофите във Врачанско

Най-много произшествия стават в петък денем. Това разгласи на брифинг началникът на КАТ-Враца Иван Коцев.
За първите 5 месеца на годината в региона са станали 206 ПТП-та с материални вреди, а броя е с 42 по-малко в съпоставяне със същия интервал на 2018-а. Увеличение има обаче при броя на злополуките с потърпевши хора. Те са 58, което е със 7 повече. Убитите във войната по пътищата във Врачанско от началото на 2019 досега са 7 индивида, колкото са били и през първите 5 месеца на предходната година.
Справка на КАТ демонстрира, че най-аварийното време е петък, когато гибелта си са намерили 4-ма от жертвите за интервала. Най-много трагични произшествия стават през светлата част на денонощието, като единствено двама са починалите при произшествия нощем.
През идващите месеци КАТ ще вложи най-вече старания за пътния надзор в дребните обитаеми места. В интервала на лятната почивка доста малолетни и неправоспособни водачи яхват скутери или подкарват непознати коли по селата. Специализираните полицейски интервенции там обаче ще зачестят, с цел да се предотвратят трагични произшествия.
Същевременно тази седмица пък тече спецоперация в цялата страна за определяне използването на алкохол, наркотични субстанции и техните аналози от водачите на моторни транспортни средства. За първите 3 дни от старта на акцията във Врачанско са открити двама дрогирани водачи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР