Най-много капитали идват от ХоландияЗадграничните вложения в имоти намаляха с

...
Най-много капитали идват от ХоландияЗадграничните вложения в имоти намаляха с
Коментари Харесай

Чуждите инвестиции се понижиха с 40%

Най-много капитали идват от Холандия


Задграничните инвестиции в парцели понижиха с 62%


Преките непознати вложения в страната от януари до ноември 2018 година са 795,4 млн. евро, като понижават с 549,7 млн. евро (40,9%) по отношение на същия интервал на миналата година, оповестиха от Българска народна банка. Само през ноември чистите непознати инвестиции са негативни и възлизат на минус 21,9 млн. евро. През месеца редица компании са върнали на фирмите майки зад границата полученото от тях финансиране. Затова отговорностите на българските предприятия към непознатите вложители са намалели с 31 млн. евро, което е повода за негативния чист размер на задграничните инвестиции през месеца.

От януари до ноември привлеченият дялов капитал (вноски на задгранични компании в капитала на български компании и заплащания по покупко-продажби с имоти) е негативен и възлиза на минус 5,7 млн. евро. Явно задгранични компании излизат от страната и продават бизнеса си на български компании.

Нетните вложения на задгранични жители и компании в парцели са 7,1 млн. евро, което е спад с 62% на годишна база. Най-голям дял в вложенията в парцели имат Русия (3,4 млн. евро), Украйна (0,8 млн. евро) и Германия (0,8 млн. евро).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР