Най-младият професор по Право“ в България е от Козлодуй и

...
Най-младият професор по Право“ в България е от Козлодуй и
Коментари Харесай

Наша гордост! Най-младият професор по Право в България е от Козлодуй

Най-младият професор по „ Право “ в България е от Козлодуй и се споделя Олга Борисова. След извършен конкурс, Научният съвет на Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър “ присъди академичната служба „ професор “ по професионално направление „ Право “ (Административно право и административен процес) на доцент доктор Олга Борисова. Така на 36 години тя стана най-младият професор по „ Право “ в България.
Проф. доктор Олга Борисова има впечатляваща биография, огромна част от която е обвързвана с нуклеарната енергетика. Във ВСУ “Черноризец Храбър ” пази дисертационен труд на тематика „ Усъвършенстване на правната уредба при ръководство на радиоактивните боклуци в Република България ”. Хабилитационният й труд е отдаден на правното контролиране на риска в нуклеарната енергетика. Интересите й в региона са свързани с 10-годишния й опит като юрист в държавно дружество „ Радиоактивни боклуци “. Проф. доктор Олга Борисова е член на Международната асоциация по нуклеарно право „ Association internationale du droit nucleaire “ със седалище в Брюксел, член е на Института на вътрешните инспектори в България, както и на Международния институт на вътрешните инспектори в Съединени американски щати. Участва в Сдружение „ Жените в нуклеарната промишленост – България ” и е член на Управителния съвет на Съюза на учените във Варна. Владее чудесно френски, британски, испански и съветски език, като чуждоезиковата си подготовка е защитила надлежно пред Парижката търговско-промишлена палата и има диплом за юридически френски език, Министерството на образованието, културата и спорта на Испания, Британския съвет и Университета Кеймбридж.
Проф. Борисова е с дълготраен преподавателски опит във Варненския свободен университет. От 2020 година е началник на катедра „ Правни науки “ на Юридическия факултет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР