Най-младият притежател на диплома за висше образование в света ще

...
Най-младият притежател на диплома за висше образование в света ще
Коментари Харесай

Най-младият висшист в света е 9-годишно дете от Холандия

Най-младият собственик на тапия за висше обучение в света ще стане Лоран Симонс от Холандия. След няколко месеца му следва да приключи Техническия университет в Айндховен, оповестява Би Би Си.

Лоран учи във факултета по електротехника. В университета постъпва доскоро повече от година, написа vesti.bg.

Шестгодишната гимназиална стратегия за образование детето-чудо приключва единствено за година и половина. Едва 8-годишен, той получава тапия за приблизително обучение.

След лятната почивка постъпва в университета, чиято стратегия минал доста по-бързо от всички останали в курса.

Момчето има коефициент на просветеност от 145 и има фотографска памет. Лоран споделя, че математиката е обичаният му предмет, защото комбинира статистика, геометрия и алгебра.

Иска като порасне да стане кардиохирург. Още до момента в който учи в учебно заведение, момчето изкарва курс в медицинския факултет на Университета в Амстердам. В по-дългосрочен проект Лоран има намерение да се занимава с генетика и да открие средство за удължение живота на хората.

Майката на Лоран е от Холандия, а татко му е белгиец. Момчето е родено в Белгия, след което фамилията се реалокира да живее в Холандия.

Родителите му са разбрали доста рано, че в фамилията им пораства дете-чудо. Бащата споделя, че синът ме не се интересувал изключително от играчки, за разлика от своите връстници.

„ Ако на следващия ден реши да стане дърводелец, за нас няма да бъде проблем. Стига това да го прави благополучен ”, коментирал бащата на Лоран, когато синът му постъпил в университета. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР