Най-младият притежател на диплома за висше образование ще стане 9-годишният

...
Най-младият притежател на диплома за висше образование ще стане 9-годишният
Коментари Харесай

9-годишен ще получи университетска диплома

Най-младият собственик на тапия за висше обучение ще стане 9-годишният Лоран Саймънс от Холандия. След няколко месеца му следва да приключи Техническия университет в Айндховен, заяви Би Би Си.

Момчето учи във факултета по електротехника. В университета постъпва през 2018-а. 6-годишната гимназиална стратегия за образование детето знамение приключва единствено за 18 месеца. Дипломата за приблизително обучение получава, когато е на 8.

След лятната почивка Лоран Саймънс постъпил в университета, чиято стратегия минал доста по-бързо от своите съкурсници. Детето има IQ 145 и има фотографска памет. Споделя, че математиката е обичаният му предмет, защото включва в себе си статистика, геометрия и алгебра. Разкрива, че желанието му е да стане кардиохирург. Още до момента в който е в учебно заведение, изкарва курс в медицинския факултет на Университета в Амстердам. Мечтата му е да открие средство за удължение живота на хората.

Майката на Лоран Саймънс е от Холандия, а бащата е белгиец. Родителите му са разбрали доста рано, че в фамилията им пораства вундеркинд. Детето не се интересувало изключително от играчки, за разлика от своите връстници.

" Ако на следващия ден реши да стане дърводелец, за нас няма да бъде проблем. Стига това да го прави благополучен ", съобщи бащата на момчето преди година, когато синът му стартира да следва в университета.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР