Най-младият пилот, обикалящ сам света, пристига днес у нас на

...
Най-младият пилот, обикалящ сам света, пристига днес у нас на
Коментари Харесай

Най-младият пилот, обикалящ сам света, кацна край Радомир -

Най-младият водач, обикалящ самичък света, идва през днешния ден у нас на летището край радомирското село Кондофрей, оповестява БНР.

Мак Ръдърфорд потегли на околосветско странствуване през март 2022 година от София и се чака да го приключи отново на летище София-Запад днес по обед.

Ръдърфорд е на 17 години, от Белгия. Премина през 52 страни с ултралек аероплан, с цел да усъвършенства два върха. Първият е за най-младия водач, обиколил самичък света. Вторият - за най-младия човек, обиколил света с ултралек аероплан. Очаква се достижението му да бъде записано в Книгата на върховете „ Гинес “.

Момчето е по-малкият брат на Зара Ръдърфорд, която преди няколко месеца усъвършенства международния връх за най-младата жена, обиколила света сама, и за най-млад човек, обиколил света с ултралек аероплан - връх, който се чака да бъде усъвършенстван от личния ѝ брат.

Петмесечното околосветско странствуване на Мак бе обвързвано с рискови жеги, пясъчни стихии, близо десетчасов полет над ледения Тих океан, механически провокации, проблеми с разрешителни и с геополитическата конюнктура.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР