Най-младият диригент в България заставал на позицията „музикален директор представя

...
Най-младият диригент в България заставал на позицията „музикален директор представя
Коментари Харесай

Маестро Найден Тодоров гостува в „ART Детектив“

Най-младият диригент в България заставал на позицията „ музикален шеф " показва пред Симона Кръстева новопридобития роял на Филхармонията и календара до края на годината

В епизод 7 на подкаста за просвета и изкуство на Българска национална телевизия „ Арт Детектив ", водещата Симона Кръстева беседва с маестро Найден Тодоров, шеф на Софийската филхармония.

Той прави професионалния си дебют като диригент едвам на 19 години. На 26 става музикален шеф на Пловдивската опера и филхармония, и е най-младият диригент на такава позиция у нас. Дирижира стотици концерти, оперни и балетни спектакли на най-престижни международни подиуми, реализира планове със звезди на актуалната музика като Джон Лорд от „ Дийп Пърпъл ", Анастейша, Дъги Уайт от „ Рейнбоу ".

Маестро Найден Тодоров споделя за новопридобития роял на Филхармонията, чиято премиера беше преди няколко седмици, както и за концерта на Олег Мейзенберг и Олег Пташников в зала България. В епизода ще научите и какво друго да чакаме от Софийската филхармония до края на годината.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР