Най-младият африкански милиардер е бил отвлечен от маскирани въоръжени похитители

...
Най-младият африкански милиардер е бил отвлечен от маскирани въоръжени похитители
Коментари Харесай

Отвлякоха най-младия африкански милиардер

Най-младият африкански милиардер е бил похитен от маскирани въоръжени похитители в град Дар ес-Салаам, Танзания, заяви Би Би Си.

43-годишният Мохамед Девджи бил похитен пред първокласен хотелски фитнес център, където всекидневно упражнявал заран.

Трима души са задържани по отношение на покушението. Полицията счита, че те са от непозната народност. Мотивите за закононарушението са към момента незнайни.

Сп. " Форбс " дефинира благосъстоянието на Девджи на 1.5 милиарда $ и го разказва като единственият милиардер в Танзания. В отчет от 2017 година той бе избран като най-младият милиардер в Африка. Година по-рано Джевджи даде обещание да подари най-малко половината от благосъстоянието си за благотворителни дела, добавя " Форбс ".

Мохамед Девджи, прочут като Мо, е президентът и притежателят на MeTL Group - танзанийски конгломерат, учреден от татко му през 70-те години. Компанията има ползи в текстилната индустрия, производството на брашно, питиета, олио в минимум шест африкански страни.

Министърът на околната среда Дженюъри Макамба, който е и другар на отвлечения милиардер, заяви, че е приказвал с бащата на Девджи и фамилията е удостоверило за отвличането.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР