Най-младата листа за предстоящите през май евроизбори е озаглавена Път

...
Най-младата листа за предстоящите през май евроизбори е озаглавена Път
Коментари Харесай

Най-младата листа за евроизборите ще се регистрира в ЦИК другата седмица



Най-младата листа за идните през май евроизбори е озаглавена „ Път на младите “, заяви БНР. Водач ще е Румен Чолаков, ръководител на „ Милениум клуб “. Листата ще се записва от името на Национална движение „Симеон Втори" и „ Новото време “ при започване на другата седмица.

„ В момента виждаме голям конфликт сред популистки, десни, националистически, в някои случаи и консервативни вероятности за бъдещето на обединена Европа. Не имам вяра, че това са преобладаващите вероятности за българите. Вярвам, че българите са доста по-смели европейци, в сравнение с се регистрира в публичното пространство. Обичам да споделям, че моето потомство е най-европейското потомство в историята на човечеството. Ние сме носители на европейската концепция, тъй като в най-голяма степен сме съумели да се възползваме от богатствата на Европейски Съюз. Казваме „ Път на младите “ - хора под 35 години, най-много по две аргументи – първо, тъй като имаме вяра, че би трябвало да участваме в дълготрайните процеси, които сега предстоят на европейския континент. Втората причина е, че младостта сама по себе си е знак на смяната. Голяма част от хората в България желаят да видят смяна, да видят завършек на прехода, в случай че щете “, декларира Чолаков. 

И добавя, че в политическото пространство в последно време има две вероятности – че всичко е хубаво или всичко е злополука: „ Време е да прескочим тези поляризирани понятия и да намерим две неща - какво ни сплотява като нация и какви са практичните решения на проблемите. Например споделяме, че европейската прокуратура е опция за смяна и това, което ще е европейската прокуратура, да има повече пълномощия от тези, които са дадени сега “.

Младите ще разчитат на високите технологии и обществените мрежи, с цел да доближат до хората, които не са корав електорат на останалите партии.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР