Най-миниатюрната библия в света бе показана на специална церемония в

...
Най-миниатюрната библия в света бе показана на специална церемония в
Коментари Харесай

Най-малката Библия в света е 0,04 кв. мм

Най-миниатюрната библия в света бе показана на специфична гала в столицата на Израел Йерусалим. Книжката е огромна едвам 0.04 кв. мм, само че в себе си съдържа цели един милион и двеста хиляди признака.

Приблизително размера на книжката е колкото иглено ухо. За да се сътвори свръх дребното издание, основателите му са употребявали силициев чип, върху който посредством йонен вързоп са гравирани всички съдържащи се знаци, които галванизацията е позлатила.

Езикът в свещената за християните книга е иврит. Нанобиблията, както я назовават нейните основатели, е изложена в Историческия музей на Йерусалим във връзка неговия 50-годишен празник.

Ръководството на институцията даже предлага алтернатива посетителите ѝ да почетат от изданието. За задачата те са сложили до витрината, където е изложена нанокнижката, специфичен микроскоп. Друга екстра, налична за туристите, е специфичен 3D филм за нейното основаване.

Хай-тек прочитът на Стария завет се обитава в крилото на Книгата - мястото, където Историческият музей съхранява свещените свитъци от Мъртво море - най-старите познати екземпляри на библейските текстове, намирани в миналото.

Нанобиблията се създава от компания, основана точно с тази цел и носеща името Йерусалимски нанобиблии. Създателите на дребната книга са работили по плана две години. Те оферират две версии на свещения текст – за християни и за евреи.

В Новия завет, юридически за почитателите на Христос, са включени всички 27 книги, написани на автентичен гръцки език. Старият завет или Таанах съдържа всички 24 книги, в това число на Тората, написани на староеврейски.

Малката брошура може да бъде инсталирана върху благородни метали и бижута като висулки, часовници, гривни и медальони, което разрешава на вярващите да носят Божието Слово с тях, където и да отидат.

С нашата технология словото на Бога и мирът може да бъдат с вас от самото начало, споделя Исак Хоровиц – член на екипа, основал нанобиблията.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР