Най-масовото карате събития в света завърши в Хърватска с участието

...
Най-масовото карате събития в света завърши в Хърватска с участието
Коментари Харесай

Нашите каратисти се връщат с 5 медала от Хърватия


Най-масовото карате събития в света приключи в Хърватска с присъединяване на 2500 състезатели от 70 страни и стотици клубове. Световната купа за мъже и дами до 21 година, юноши и девойки и деца сложи края на дейния сезон в този спорт. България имаше мотиви за горделивост с изключителния триумф на състезателите от Карате клуб "Никон ", които завоюваха 5 медала.

В категория до 12 година до 40 кг. Теодора Цанева се окичи със златото, без да разреши да й бъде маркирана оценка. На финала Теди разгроми съперничката си от Русия с 10:0! Ивана Каменова бе доста ощетена от съдиите и остана със сребро след 7 съвършено изиграни мача при девойките до 16 година в категория до 54 кг.

За трите ни бронза се пребориха Николай Дюлгеров в дисциплината КАТА до 12 година, Даниел Минчев на кумите до 12 година, +45 кг и Моника Илиева, която след травма съумя да изиграе 5 срещи в категория 42 кг при 14-годишните. С този актив българският клуб Никон влиза в челната десетка на шампионата.

Предстои тежка лятна подготовка, след която сезонът се възобновява с няколко мощни шампионата и Световното състезание в Тенерифе. Карате към този момент е олимпийски спорт, откакто на 129-та сесия на МОК в Рио де Жанейро на 3 август 2016 година бе единомислещо гласувано то да бъде включено в прогамата дружно с бейзбол/софтбол, скейтборд, спортно катерене и сърфинг.

Първите каратеки олимпийски първенци ще бъдат избрани на идната лятна олимпиада през 2020 година в Токио.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР