Най-масовият вид наркотици сред подрастващите у нас са марихуаната и

...
Най-масовият вид наркотици сред подрастващите у нас са марихуаната и
Коментари Харесай

Започват с наркотици от 6 клас. Отровна дрога си пробива път

Най-масовият тип опиати измежду подрастващите у нас са марихуаната и амфетамините, демонстрират данните на Агенция "Митници ".

"Зависи от учебните заведения. Има учебни заведения, в които се следи приложимост и на хероин. Има и учебни заведения, в които най-вече се използват амфетамини. Вече за марихуаната, за жалост, това събитие е толкоз всеобщо, че аз персонално не мога да се наема да го опиша ", изясни Бакалов.

По думите му сега на пазара на опиати навлиза нов тип дрога - фентанил . Това е тип сурогат на хероина, който е извънредно рисков.

"Фентанилът е тип синтетичен опиоид, който в последните две-три години в Щатите особено е взел няколко хиляди жертви. В момента в Европа е много всеобщ и за жалост към този момент има и няколко случаи на засечена приложимост и в България ", разясни Балаков.

В последните месеци на летище София има няколко засечени опита за транспорт на кокаин. В множеството случаи опиатът се придвижва директно, защото у нас пазарът му е дребен, добави Бакалов.

По данни на Агенция "Митници " 2017 година държи връх по хванати опиати у нас.

Основният трафик на хероина е от Близкия Изток към Западна Европа. България е част от пътя на дрогата. Традиционно синтетичните опиати се движат по противоположния път - от Западна Европа.
Хероинът влиза през Капитан Андреево, Лесово, Малко Търново, а изходните му пунктове са Дунав мост 1 и 2, Калотина.

Марихуаната , когато не е създадена у нас, влиза през Македония – при Гюешево и излиза през Дунав мост 1 и 2.

Кокаинът
постоянно се придвижва от така наречен „ гълтачи”.

Дизайнерските опиати се поръчват по интернет и се доставят с пощенски колета. Често трафикът им минава през летищата – София, Варна, Бургас.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР