Най-мащабният проект във Варна - изграждането на новия булевард „Васил

...
Най-мащабният проект във Варна - изграждането на новия булевард „Васил
Коментари Харесай

Ще отворят ли булевард Васил Левски във Варна за Великден?

Най-мащабният план във Варна - построяването на новия бул. „ Васил Левски “ би трябвало да завърши до Великден. Това заяви зам.-кметът на морската ни столица Христо Иванов. По думите му, към този момент се поставят последните метри асфалт.
" Веднага откакто булевардът бъде отворен за придвижване, като чакаме това да е до края на седмицата, трафикът на коли ще се реализира с краткотрайна организация на придвижване. Варненци би трябвало да бъдат спокойни, тъй като най-големият инфраструктурен план на града завършва до дни. Ще могат да се употребяват всички уреди по булеварда, в това число и главното трасе. ", осведоми Христо Иванов.
Проектантите Николай Димитров, който е началник на плана и Недялко Иванов (проектирал пътното трасе) обявиха, че бул. „ Васил Левски “ е едно доста мъчно за осъществяване оборудване. Те обясниха забавянето на плана с това, че са били реконструирани извънредно комплицирани подземни връзки.
Главният проектант на града Виктор Бузев пък съобщи, че е обсъждан разновидността в бъдеще булевардът да направи връзка с Аспаруховия мост на Топлата вода под „ Максуда “.
Арх. Бузев добави, че рецензиите, отправени от Камарата на архитектите дни преди стартирането на булеварда, са неоснователни и тенденциозни. До думите му, те най-вероятно са плод на неразбирателство.
Припомняме, че през вчерашния ден специалисти и членове на камарата показаха обществено позицията си, по отношение на булеварда, като част от рецензиите им бяха оповестени на фейсбук страницата на камарата. Върху фотоси на съвсем готовия бул. архитектите са показали 5 неточности и недостатъци на проектирането и осъществяването:
" Проблем 1 Раздут бюджет и непотребни количества работа за сметка на данъкоплатеца. Преработката на обекта на две равнища го оскъпи неведнъж със подозрителен резултат за трафика и неприятен резултат за градската среда.”

“Проблем 2: Никаква мисъл за пешеходците! Градската автомагистрала е отживялост и разрязва града на обособени изолирани елементи. Високата скорост ще е източник на звук и заплаха за придвижване. ”

“Проблем 3: Лошо осъществяване. Чупки в кривите на придвижване и неестествена промяна на траекторията на колите, което е рисково. Истинското кръгово е…кръгло! Не елипсовидно, ябълковидно или крушовидно.”
“Проблем 4: Преоразмерени структури и преразход на материали, платени от бюджета. Щрихованите зони са отвън платното и са бетонирани безсмислено.”

“Проблем 5: Бетонирани „ зелени острови “, платени от бюджета, които не могат да бъдат озеленени.”
Експертите изрично декларират, че осъществяването на публичните поръчки не може да продължава по този метод. По думите им, цялото общество заплаща голяма цена, а получава неприятен, даже рисков артикул.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР