Най-мащабната и най-модерната система за видеонаблюдение, която има в България,

...
Най-мащабната и най-модерната система за видеонаблюдение, която има в България,
Коментари Харесай

Новата система за видеонаблюдение в Благоевград може да намали на половина битовата престъпност

Най-мащабната и най-модерната система за видеонаблюдение, която има в България, действа в община Благоевград. Целта на инвестицията, която е напълно от общинския бюджет, е да подсигурява спокойствието на жителите и гостите на града.
„ Преди 6 години декларирахме желанието си да имаме такава система за сигурност. Тя към този момент е реалност, въпреки че Благоевград е спокоен град, проблем са единствено вандалските прояви. С това видеонаблюдение решаваме този проблем, покачваме сигурността, съгласно специалисти битовата престъпност при въвеждането на такива смарт сити технологии понижава сред 30% и 50% ”, съобщи кметът на община Благоевград – доктор Атанас Камбитов, при откриването на новата облага.
Той акцентира, че сходна система няма в страната. „ Както нормално, ние сме първи. Тя е нещо и чисто имиджово, тъй като дава знак на гостите, че градът ни е спокоен и сигурен. Монтирани са на този стадий 179 видеокамери , имам вяра, че това ще има и предпазен резултат. Всеки, които реши да наруши закона или да унищожи имущество, би трябвало да знае, че е следен. Не е инцидентно, че такава система има в Дубай, горди сме, че и тук я има ”, сподели още кметът Камбитов.

Той посочи, че тази системата ще оказва помощ и при бедствени обстановки, в случай че има такива. Платформата може да се надгради с спомагателни модули при появила се нужда. Системата има два пункта за наблюдаване – в постройката на общината и в постройката на ОД на Министерство на вътрешните работи в Благоевград. Общинските чиновници главно ще следят, а реакцията и ограниченията ще са приоритет на полицията. Предстои да бъдат подготвени хора, които да работят с модерната електронна платформа.
Никола Гечев, шеф „ Корпоративни продажби ” във „ Виваком ” честити на благоевградчани новата облага и благодари на общинското управление за упоритостта да влага в толкоз съвременна система за видеонаблюдение. Мирослав Петров от фирмата-подизпълнител, която ще поддържа системата, акцентира,че модулът „ Сигурност ” е измежду най-важните за всеки град. Записите ще се пазят в продължение на 60 дни, камерите могат да разграничават лица на хора, номера на коли. „ Поздравявам община Благоевград за новаторската визия за бъдещето ”, добави Петров. Директорът на ОД МВР-Благоевград – Дойчин Дойчинов, похвали общината и изпълнителя, защото системата ще подкрепи доста активността на полицията за попречване на закононарушения и нарушавания, както и за тяхното откриване.
„ Видеонаблюдението към този момент дава своите резултати, имаме разкрити престъпни закононарушения. С слагането на камерите фрапантно понижиха споровете в учебните заведения, следим входовете и изходите на града, както и детските градини и към тях. ”, добави Дойчин Дойчинов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР