Най-мащабната доброволческа инициатива „Да изчистим България заедно” е в разгара

...
Най-мащабната доброволческа инициатива „Да изчистим България заедно” е в разгара
Коментари Харесай

„Да изчистим България заедно”: Доброволци чистят на 3300 места в страната

Най-мащабната доброволческа самодейност „ Да почистим България заедно” е в разгара си. До момента разнообразни почистващи акции са почнали на 3300 места в цялата страна .

Областите, които регистрират най-голяма интензивност в акцията на bTV са Бургас с 20 300 доброволци , Благоевград с 15 600 и Враца с 12 хил . Най-много почистени места има в Силистра – 603 , Враца – 329 и Велико Търново 218 .

Доброволците на самодейността са засадили 4522 дръвчета , боядисани са дървени огради и скари по пътеките на Витоша. Близо 800 доброволци се погрижиха за пет разнообразни точки на Витоша – Бистрица, в региона на хижа Алеко, долна станция на Витошко лале, Златните мостове, Момина канара и хижа „ Бор”. Там са възобновени и ремонтирани 10 моста, а 23 къта са отдих са облагородени.
Хиляди доброволци се включват в „ Да почистим България дружно ” (ОБЗОР КЪМ 12:00) Тонове отпадъци бяха събрани на доста места в цялата страна
Доброволците в „ Да почистим България заедно” са почистели и всички отводнителни канали в региона на Бистрица, които са с обща дължина от 500 метра. Общата почистена повърхност там е 5000 кв. метра.

Междувременно стартира извозването на събраните от доброволците боклуци със съдействието на колегата на акцията Министерството на околната среда и водите.

Първите данни какви количества отпадъци сме събрали тази година очаквайте в централната емисия на bTV Новините.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР