Най-малкото дете на загинал служител на МВР е момиченце на

...
Най-малкото дете на загинал служител на МВР е момиченце на
Коментари Харесай

Радев: 33 са загиналите служители на МВР, чиито деца подпомагаме



Най-малкото дете на умрял чиновник на Министерство на вътрешните работи е момиченце на 4 години, а измежду най-големите има възпитаници на 17. Това съобщи през днешния ден вътрешният министър Валентин Радев.

За поредна година децата получиха дарове от управлението на министерството, както и парична помощ, събрана с благотворителни СМС на номер 1866.

Общо 97 са децата на починали и потърпевши при осъществяване на служебните си отговорности служители на реда и пожарникари, регистрира Радев:

До средата на тази година са събрани малко над 51 хиляди лв. в националната дарителска акция, с помощта на тези, които, примерно, са пуснали SMS.

Няма друга специалност или са доста малко тези специалности, които са толкоз благородни. Полицаят, пожарникарят и въобще служителят на Министерство на вътрешните работи, има значима задача да прави положително за другите в спокойно време. Да, само че и в спокойно време те са в риск.

В акцията тази година вземат участие и доста компании, които са обезпечили на децата на починалите служители на реда ваучери от хипермаркети.

Общо 33 са починалите чиновници, чийто деца получават помощ по програмата, изясни Радев.

25 служители на реда, 5 пожарникари и 3 други починали. Умножете го, примерно, по 3-4 - това пък са потърпевшите и тежко повредени.
Целият репортаж чуйте в прикачения звуков файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР