Най-малко трима са извършителите на кражбата в агенция Митници в

...
Най-малко трима са извършителите на кражбата в агенция Митници в
Коментари Харесай

Най-малко трима са извършили обира в митницата в Благоевград

Най-малко трима са причинителите на кражбата в организация " Митници " в Благоевград, оповестиха от Прокуратурата за " По света и у нас ". Продължава издирването на крадците, които откраднаха огромна сума пари и сребърни украшения, съхранявани като материални доказателства по досъдебни производства.

Благоевград

Предполага се, че крадците са влезнали на територията на организация " Митници ", прескачайки оградата, по-късно са се качили по външна спешна стълба на помощна пристройка, а оттова са разрушили прозорец и са влезнали в административната постройка на организацията.

Според наблюдаващия прокурор Борислав Ковачки крадците са имали предварителна информация в коя стая тъкмо се съхраняват материалните доказателства. Те са носили ъглошлайф, носили са и удължител на този ъглошлайф, присъединили са, рязали са касите. Прокуратурата проверява по какъв начин защитата, състояща се от двама души, не е чула шума, който се е вдигал при рязането на касите. Те са двама индивида, които дават наряди по 12 часа, като са задължени през избран интервал от време да вършат обход на терена. Освен това тези охранители би трябвало да следят и инсталираните камери. Не се знае дали тези камери са съумели да запишат крадците. Около 14 ч. прокуратурата ще даде специфичен брифинг с повече детайлности.

Сигналът за обира беше подаден към обяд през вчерашния ден. Цял следобяд следователи събираха разпилени сребърни украшения, които крадците са изпуснали по време на бягството си. Към момента не е конкретизирана точната сума пари, които са отмъкнали те. Предполага се, че това е някаква огромна сума от десетки хиляди лв.. Не е ясно и какъв брой тъкмо кг сребърни украшения са откраднати.
 Продължава следствието на обира на митницата в Благоевград Продължава следствието на обира на митницата в Благоевград
Продължава следствието на обира на склад за материални доказателства на Агенция "Митници " в Благоевград.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР