Най-малко трима руски граждани са починали във военни окръжия, където

...
Най-малко трима руски граждани са починали във военни окръжия, където
Коментари Харесай

Мобилизацията в Русия: Смърт във военни окръжия и скотски живот

" Най-малко трима съветски жители са умряли във военни окръжия, където са се явили след приемане на повиквателни заповеди ", написа украинското издание " Новое время ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7413
Според омбудсмана на Свердловска област (в централната част на страната) Татяна Мерзлякова единият от тях е умрял в резултат на епилептичен пристъп, получен след корист с алкохол. " Другият свикан е получил сърдечен удар. Причините са гибелта на третия мъж са в развой на изясняване ", сподели още тя.

Междувременно се появи информация по какъв начин мобилизирани мъже се оплакват от неприятни условия. " Ние, 500 мъже (от Москва) сме хвърлени на произвола на ориста. Живеем като скотове, спим в окопи, които изкопахме със личните си ръце и си купуваме храна с пари от джоба ", сподели свикан мъж, изпратен в отделение в град Белгород (близо до границата с Украйна).

Първоначално информацията за изразеното неодобрение се появи в Телеграм канал, подкрепящ съветската инвазия против Украйна.

По-късно обявата бе изтрита и на нейно място се появи публично известие на военното министерство в Москва, че казусът е бил решен.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР