Най-малко трима полицаи ще бъдат отстранени от работа до приключване

...
Най-малко трима полицаи ще бъдат отстранени от работа до приключване
Коментари Харесай

Трима полицаи са отстранени от работа след побоя пред плевенска дискотека

Най-малко трима служители на реда ще бъдат отстранени от работа до привършване на произвеждане, образуванозаради случая, при който в ранните часове на 11-ти февруари беше пребит юноша пред дискотека в Плевен.

На ексклузивен брифинг, шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен старши комисар Веселин Вътов, удостовери, че е имало сборичкване пред дискотека в Плевен и че към този момент трима служители на реда, коитоса отстранени от работа до привършване на производството.

“Гарантирам, че казусът няма да бъде затулен. Служителите на Министерство на вътрешните работи са равни пред Закона, както всички български жители и нищо няма да остане прикрито или скрито “, сподели ст. комисар Веселин Вътов.

Той добави, че по негова заповед е формирана дисциплинарна инспекция по член 207 на Закона за Министерство на вътрешните работи, която би трябвало да завърши в 4-месечен период. Служителите, които са наоколо и са виновни за случая са открити минимум трима от общо петима ще бъдат отстранени от работа, до привършване на производството.

„ Проверката върви от неделя, преглеждаме видео записи, има и задгранични жители, които са взели участие в случая. В момента се търсят, с цел да се работи с тях, а е необходим и преводач, само че всичко ще бъде тествано в елементи “.

На въпрос на Дарик радио по отношение на това, дали има открита връзка сред някой от служителите на реда и някой от участниците в

Районната прокуратура Плевен се самосезира по отношение на случая като към този момент е формирано досъдебно произвеждане за нанесена телесна щета по хулигански подбуди.

Образуваното произвеждане е предоставено на следовател от Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура – Плевен, сподели за Дарик радио представителят на Районната прокуратура в Плевен, прокурор Диана Илиева.

Чуйте детайлностите в прикачения аудио файл.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР