Най-малко трима души загинаха при пороен дъжд с гръмотевици, който

...
Най-малко трима души загинаха при пороен дъжд с гръмотевици, който
Коментари Харесай

Най-малко трима души загинаха при силна буря на гръцкия остров Евбея

Най-малко трима души починаха при проливен дъжд с гръмотевици, който аргументи наводнения на гръцкия остров Евбея, съобщи Асошиейтед прес.

Местните управляващи оповестиха през днешния ден, че жертвите, стара фамилна двойка и едно осеммесечно бебе, са били открити мъртви в наводнените им домове. Има възможност и за четвърта жертва.

Полицията заяви, че жертвите, на 86 и 85 години, са били открити тази заран в дома им в село Политика, на към 100 километра северно от столицата Атина. Бебето било намерено в партерен етаж на къща в същото село.

Кметът на селото сподели, че бебето и фамилията му не били локални поданици, а били тук на отмора, съобщи Ройтерс.

Бури и градушки чакат в Гърция в събота и неделя

Пет са жертвите от пагубните наводнения на гръцкия остров Евбея, които бяха породени от почналия нощес проливен дъжд, твърди АНА-МПА.

Досега благодарение на хеликоптер са били избавени осем души, до които спасителите не са съумели да доближат по пътищата.
Най-сериозно наранени са селищата Псахна, Политика и Лефканди. На мястото на бедствието е дошъл заместник-министърът на гражданската отбрана Никос Хардалиас.

Противопожарната работа е получила голям брой поръчки за изпомпване на вода от жилища и коли. Транспортът на острова е пресечен.

Десетки хора са блокирани в наводнените си жилища и коли, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР