Най-малко трима души са отговорни за изнасилването и убийството на

...
Най-малко трима души са отговорни за изнасилването и убийството на
Коментари Харесай

Най-малко трима отговорни за изнасилването и убийството на Зайнаб в Пакистан

Най-малко трима души са виновни за изнасилването и убийството на 8-годишната Зайнаб в източната провинция на Пакистан Пенджаб. Това е заключението на проверяващи, предадоха международните осведомителни организации.

По-рано бе публикуван портрет на хипотетичния причинител. Предполага се, че забърканите са хора, минавали постоянно в региона, където детето е живеело. Установени са телефонни номера и извършени диалози.

По-рано детето изчезна на път за учебно заведение, а тялото му бе намерено в купчина отпадък. На траурната гала се събраха хиляди, а бащата се закани, че ще погребе детето си откакто убийците му бъдат хванати.

 Загинали и ранени при митинг след обезчестяване и ликвидиране на дете в Пакистан
Загинали и ранени при митинг след обезчестяване и ликвидиране на дете в Пакистан

Поредната жертва за последните месеци в провинцията Пенджаб

Припомняме, че казусът докара до кървави митинги, защото момиченцето е поредна жертва в тази част на страната. След редица отвличания и насилия против локални девойки, хората желаеха полицейски оставки и санкции за насилниците. Социалните мрежи също са залети с апели за правдивост.

Хаштагът #JusticeforZainab бе стихотворец от ядосани хора от целия свят, които упорстват за ограничения за отбрана на децата и дамите от принуждение.

За последните 2 години минимум 11 малолетни девойки в Пенджаб са били изнасилени. По случаите са били задържани към 300 души. За 11 от тях има данни за присъединяване и в предходни сходни закононарушения. ДНК на един тях съвпадала с 6 от пробите, взети от жертвите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР