Най-малко трима души бяха застреляни и един беше ранен при

...
Най-малко трима души бяха застреляни и един беше ранен при
Коментари Харесай

Въоръжен с два пистолета застреля най-малко трима души в университет във Филипините

Най-малко трима души бяха убити и един беше ранен при нахлуване на въоръжен мъж в университет в предградието Кесон на филипинската столица Манила, предава Асошиейтед прес.

Стрелецът, който е бил въоръжен с два револвера, е бил хванат след нападението покрай централния вход на университета " Атенео де Манила ", заяви полицията.

Районът, в който се намира постройката на университета, е отцепен, а гала по връчването на дипломи на абитуриенти от юридическия факултет на университета, чието осъществяване е било планувано за през днешния ден, е анулирана, споделиха още силите на реда.

В момента, в който стрелбата е почнала, ръководителят на Върховния съд на Филипините Александър Хесмундо, който се е очаквало да произнесе тирада пред абитуриентите, е пътувал към висшето образователно заведение, отбелязва Асошиейтед прес.

Властите обявиха, че при нападението са убити Росита Фуригай, някогашна кметица на град Ламитан в южната провинция Басилан, нейният асистент и охранител на университета.

Дъщерята на Фуригай, която се е възнамерявало да взе участие в церемонията по дипломирането, е била ранена и откарана в болница.

Все още не са ясни претекстовете на причинителя.

Нападението бе осъществено в миг, в който в предградието на Манила има засилена защита и е въведена възбрана за носене на оръжие. Очаква се на следващия ден новоизбраният президент Фердинанд Маркос-младши да произнесе първата си тирада за положението на страната в Народното събрание, чиято постройка се намира в Кесон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР