Най-малко три мъртви крави бяха открити по плажовете на Канарските

...
Най-малко три мъртви крави бяха открити по плажовете на Канарските
Коментари Харесай

Канарските острови осъмват с мъртви крави по плажовете си

Най-малко три мъртви крави бяха открити по плажовете на Канарските острови през последната седмица, оповестява „ Индипендънт “.

Последната бе открита покрай Ел Медано на остров Тенерифе, а друга бе изхвърлена покрай Гранадила де Абона. Третата беше открита от риболовци в морето.

Телата на едрия рогат добитък идват от кораби, пренасящи говеда от Южна Америка, които хвърлят труповете на животните зад борда, в случай че умрат по време на преноса.

Труповете най-вероятно са били хвърлени от „ Поларис 2 “, транспортен съд за добитък, опериращ под панамски байрак, оповестиха локалните медии. Известен като „ вонящата лодка “, корабът постоянно транспортира добитък от Южна Америка до Европа или Северна Африка.

Той е напуснал Рио Гранде в Аржентина на 22 март и би трябвало да премине Канарските острови, преди да дойде в пристанището на Сеута на 4 април, съгласно новинарския канал SE12 Canarias.

Министерството на земеделието на Канарските острови заяви, че трите мъртви крави „ идват сигурно от една от лодките, транспортиращи стада добитък от американския континент - животни, които по всяка възможност са починали на борда и са били хвърлени в морето”.

Подобен ход “е неразрешен от интернационалното право”, съобщи генералният шеф на интернационалната животинска борса Давид де Вера.

Той сподели, че интернационалният протокол постановява животни, които умират по време на преноса, „ да бъдат третирани като всеки различен боклук “ и изгаряни на борда или изхвърляни, откакто корабът доближи пристанището.

През 2016 година „ Поларис 2 “ трябваше да изиска позволение за акoстиране в пристанището на Санта Крус де Тенерифе, откакто остана без храна за животните. Тогава той бе заставен от ветеринарна ревизия да заколи 300 говеда.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР