Най-малко сто души са загинали и над 4000 са ранени

...
Най-малко сто души са загинали и над 4000 са ранени
Коментари Харесай

Най-малко 100 са загиналите и 4000 ранените в Бейрут

Най-малко 100 души са починали и над 4000 са ранени при двете големи детонации на пристанището в Бейрут, опустошили през вчерашния ден цели квартали от ливанската столица. Това съобщи през днешния ден ливанският Червен кръст, съобщи Франс прес.

"Екипите ни не престават издирвателните и избавителните си интервенции в близките региони ", прибавя организацията в своето официално съобщение.

Ръководителят на Ливанския Червен кръст Жорж Кетане по-рано заяви, че няколкостотин ранени са откарани в лечебните заведения. Той сподели пред локални медии, че не разполага с точни данни за ранените, защото доста хора са хванати в капан в домовете си и в региона на детонациите.

Ливанската телевизия Ел Би Си цитира болница "Отел Дийо " в Бейрут, която сподели, че оказва помощ на над 500 потърпевши и не е могла да поеме повече. Десетки ранени би трябвало да бъдат оперирани, споделиха от болничното заведение и приканиха хората да дарят кръв.

Служители от гражданската отбрана на Ливан не престават да гасят пожара след вчерашната детонация, заяви телевизия "Скай нюз - Арабия ".

По нейни данни в региона на пристанището, където стана гърмежът, дежурят отряди от ливанската войска. Всички пътища към морския порт са блокирани. Спасители не престават да търсят хора, затрупани под руините.

Според ливанските управляващи на пристанището в Бейрут са експлодирали складирани там от 2015 година 2700 тона амониева селитра.

В страната е разгласен печал. Бейрут е приет за зона на злополучие, в града е оповестено и изключително състояние за две седмици.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР