Най-малко шестима души загинаха вследствие на наводненията, причинени от започналите

...
Най-малко шестима души загинаха вследствие на наводненията, причинени от започналите
Коментари Харесай

Загиналите в наводненията в Испания станаха шестима

Най-малко шестима души починаха в резултат на наводненията, породени от почналите в сряда вечерта проливни превалявания в Югоизточна Испания, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Тялото на шестата жертва бе открито през вчерашния ден от полицията в провинция Аликанте. Мъж на 41 години наподобява е управлявал мотоциклет в сполетения от съществени наводнения регион.

Испанският министър председател Педро Санчес изрече съболезнованията си към околните на починалия в " Туитър ", отбелязва ДПА. Премиерът акцентира солидарността си с всички, наранени от наводненията.

В петък един мъж е умрял, озовал се в клопката на придошлата вода в подлез в Алмерия. Друг мъж е намерил гибелта си в Ла Хамула, покрай Гранада.

В региона на Аликанте мъж се е удавил, откакто навлязъл с автомобила си в наводнен тунел, заяви завчера испанският вестник " Паис ".

Най-засегнати от буреносното време са провинциите Малага, Гранада, Алмерия, Мурсия, Аликанте и Валенсия. Към сегашния миг в засегнатите от неприятните метеорологични условия региони са евакуирани 3500 души. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР