Най-малко шестима души са загинали в резултат от нападение на

...
Най-малко шестима души са загинали в резултат от нападение на
Коментари Харесай

Джихадисти изгориха почти цял град в Нигерия

Най-малко шестима души са починали в следствие от нахлуване на терористи от групировката „ Боко харам “ против град в североизточната част на Нигерия, предава ТАСС, като се базира на информация от локалната администрация.

Според сведенията към 20 въоръжени мъже, членове на групировката „ Боко харам “, са нападнали град Джаданам, ситуиран на към 50 км от Майдагури – столицата на щата Борно.

„ Те са умъртвили шестима души и са изгорили съвсем целия град, а също по този начин са унищожили селскостопанските животни и продоволствените ресурси “, заяви представител на локалните управляващи. В резултат от нападението популацията на града е останало без хранителни ресурси.

Служебните лица са призовали централното държавно управление да дойда на помощ и да усили броя на патрулите в гъстонаселения регион, който постоянно е подложен на офанзиви от джихадистите.

Според наблюдаващи в последните седмици „ Боко харам “ сензитивно е нараснал интензивността си в североизточната част на Нигерия и Северен Камерун.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР