Най-малко шестима души са загинали, като броят им непрекъснато се

...
Най-малко шестима души са загинали, като броят им непрекъснато се
Коментари Харесай

Трагедията в Иран е огромна! Не смогват да броят труповете

Най-малко шестима души са починали, като броят им непрестанно се усилва, а над 300 са ранени при земетресението, което раздруса северозападен Иран през днешния ден, съобщи Ройтерс, като се базира на държавни медии.

Трусът, който по последни данни е бил с магнитуд 5,9, бе регистриран в провинция Източен Азербайджан. Районът се намира на към 400 километра северозападно от столицата Техеран.

Земетресението е станало в 0.47 ч. българско време на дълбочина 8 километра в региона на град Тарк, на към 120 километра югоизточно от Тебриз, столицата на провинция Източен Азербайджан, посочи Сеизмологичният център към Института по геофизика към Университета на Техеран.

 Иран земетресение
Земетресението е предизвикало материални вреди в редица обитаеми места. Най-тежко са потърпевши две села - Варнакеш и Варзаган. Четиридесет къщи са били изцяло разрушени, а 205 домашни животни са починали при рухването на обори и конюшни.
Иран е ситуиран в мощно сеизмична зона и записва приблизително по едно земетресение дневно.
През 2003 година трус с магнитуд 6,6 унищожи историческия град Бам, причинявайки гибелта на 26 000 души. При земетресение с магнитуд 7 в западната част на страната през 2017 година починаха над 600 индивида, а повече от 9000 бяха ранени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР