Най-малко шестима души са били убити при руски нападения в

...
Най-малко шестима души са били убити при руски нападения в
Коментари Харесай

Шестима убити при руски атаки в Украйна, Киев продължава да нанася контраудари с дронове

Най-малко шестима души са били убити при съветски набези в Украйна през последните 24 часа , оповестяват локалните управляващи.

Двама души са починали, а други трима са били ранени в региона на Херсон, откакто над 100 снаряда са бомбардирали района през уикенда, написа локалният губернатор Олександър Прокудин в обществените мрежи.

По-късно две управляеми бомби са поразили основна инфраструктура в град Херсон, предизвиквайки отчасти прекъсване на електрозахранването и спиране на водоснабдяването в региона, заяви началникът на военната администрация в града Роман Мрочко.

Местните управляващи оповестиха, че още двама души са починали в региона на Донецк и че 57-годишен мъж и 54-годишна жена са починали при въздушен удар, който е разрушил дома им в Харковска област.

Междувременно съветското министерство на защитата заяви, че Украйна е изстреляла 27 безпилотни самолета при нощна офанзива против Западна Русия .

Официални лица обявиха, че 18 дрона са били свалени над Курската област, което докара до спекулации в съветската преса, че офанзивата може да е била ориентирана към близкото военно летище Халино.

Снимки в обществените медии демонстрираха горящи парчета единствено на 1,5 км от авиобазата, която преди този момент беше атакувана от украинските сили в края на септември.

Пишейки в обществените мрежи, губернаторът на Курск Роман Старовойт съобщи, че парчета са паднали в едноименната столица на района и в близкото село Зорино. Не се оповестява за жертви.

Длъжностни лица оповестиха също, че още два дрона са били свалени над съветската област Белгород, само че не потвърдиха ориста на останалите седем дрона. По-късно украинските медии оповестиха, че силите на Киев са нанесли сполучлив удар по съветската електрическа подстанция " Красная Яруга ", покрай украинската граница.

Съобщенията се базират на неназован източник от службите за сигурност на Украйна и включват видео, което демонстрира въздушен удар против неидентифицирана цел.

Москва също по този начин съобщи, че е прихванала безпилотен аероплан " Глобал Хоук " наоколо до съветската черноморска граница.

Изтребител Су-27 е бил задействан, с цел да прихване дрона, който се е отклонил и в последна сметка не е навлязъл в съветското въздушно пространство, заяви съветското министерство на защитата в изказване в обществените медии.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР