Най-малко седем души - сред тях 2 деца и шестмесечно

...
Най-малко седем души - сред тях 2 деца и шестмесечно
Коментари Харесай

Жертви на руска атака в Харков

Най-малко седем души - измежду тях 2 деца и шестмесечно бебе, са починали след съветска офанзива в Харков. Информацията е на локалните управляващи.

Кадри от близкия до границата с Русия град демонстрират десетки горящи жилищни здания. При нападението е ударена бензиностанция и това е причина за огромния пожар.

Нанесени са съществени вреди по гражданската инфраструктура освен в Харков, само че и в предградията. По данни на генералния щаб в Киев, в ранните часове на днешния ден са свалени 23 от пуснати 31 дрона.

__________________________________________________________________________________________________

Ако запасите на Украйна от муниции за въздушна защита не бъдат попълнени в най-скоро време, сривът на фронта е неминуем, се споделя в обява на " Ню Йорк Таймс ".

Съвсем скоро украинската войска няма да може да отвръща на съветските контраатаки, предизвестяват специалисти. Ето за какво даването на военна и финансова помощ е от основно значение за Киев. Това беше и главният акцент в диалозите сред немския канцлер Олаф Шолц и американския президент Джо Байдън във Вашингтон.

По думите на Байдън, Конгресът ще бъде отговорен за " съвсем незаконно неуважение ", в случай че не успее да одобри финансиране за Украйна. Той благодари на немския канцлер за неговото водачество в обезпечаването на немска военна помощ за Украйна.

Според немския канцлер Олаф Шолц, в последна сметка Конгресът ще утвърди такова решение:

" Президентът даде ясно да се разбере, и ние сме съгласни, че в случай че Конгресът не успее да реализира решение за разпределяне на спомагателна помощ за Украйна, това ще заплаши способността й да се пази. Затова и двамата сме твърдо уверени, че би трябвало да се работи в този момент, само че също по този начин сме уверени, че Конгресът на Съединените щати в последна сметка ще вземе такова решение. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР