Най-малко седем души, сред които и две деца, са пострадали

...
Най-малко седем души, сред които и две деца, са пострадали
Коментари Харесай

Скали паднаха на плаж в Гърция, има пострадали

Най-малко седем души, измежду които и две деца, са потърпевши при сриване на скали на фамозния плаж „ Навагио ” на гръцкия остров Закинтос в четвъртък, оповестява Българска телеграфна агенция. Нараняванията на хората не са съществени, твърдят чиновници на бреговата защита и пожарната работа.
Tourists injured after rockfall at pristine beach in Greece's Zakynthos
— Reuters Top News (@Reuters)  
По време на сриването на плажа е имало стотици туристи. Свидетели, представени от локални медии, описват, че в началото огромна скала е паднала от скалата в морето и е провокирала голяма вълна, която е преобърнала дребни лодки.
 
Асошиейтед прес разяснява, че този залив е наличен единствено по море, само че е доста известен измежду туристите. Варовикови скали се извисяват над бял пясък и кристална вода, а на брега има остатъци от дребен товарен транспортен съд, изхвърлен от морето през 80-те години на предишния век.
 
In front of our eyes a big rock fell down at! Small boats were capsized and they are talking about missing people.
— Nicolaos Kapranos (@NKapranos)  
Няма информация за изчезнали туристи, само че управляващите са изпратили екипи по въздух и море, и организират издирвателна интервенция като превантивна мярка, ако има хора, блокирани от скалите.
 
Плажът „ Навагио ” се дефинира като един от най-красивите плажове в света.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР