Най-малко седем души са загинали и близо 20 са в

...
Най-малко седем души са загинали и близо 20 са в
Коментари Харесай

Най-малко седем загинали при преобръщане на туристическо корабче в Будапеща

Най-малко седем души са починали и близо 20 са в неопределеност, откакто през вчерашния ден дребен транспортен съд, пренасящ южнокорейски туристи, се прекатурна в р. Дунав в Будапеща. Това оповестиха полицията и службата за незабавна помощ, представени от Ройтерс.

Според някои информации корабчето се е сблъскало с различен туристически кораб край постройката на унгарския парламент, след което се е преобърнало в придошлата река в миг, когато унгарската столица е била обхваната от стихия с проливни дъждове.

Външното министерство на Южна Корея сподели, че на борда е имало 33 южнокорейски туристи и двама унгарци екипаж. По негови данни седем души са починали, седем са избавени и 19 са в неопределеност.

Говорител на унгарската работа за незабавна помощ сподели в ефира на държавната телевизия, че 14 души са извадени от водата. Седем са мъртви, а останалите са с хипотермия, само че в устойчиво положение.

Провежда се огромна избавителна интервенция с присъединяване на лодки, водолази и радари по продължение на няколко километра надолу по течението на реката от мястото на случая.

Но защото изминаха към този момент часове от корабокрушението, станало малко след 21 часа локално време, е все по-слабо евентуално да бъдат открити още оживели, споделиха пред държавните медии ръководители на избавителната интервенция.

На телевизионни фрагменти се вижда, че бранш към брега на реката от страната на Пеща е отцепен от полицията.

Придошлите води на Дунава затрудняват извънредно доста избавителната интервенция, съобщи водолаз пред държавната телевизия. Температурата на водата е 10-12 градуса.

Името на плавателния съд е "Русалка " - 27-метров транспортен съд за речни круизи с две палуби и потенциал от 60 души, заяви компанията притежател "Панорама дек ".

"Мобилизираме всички запаси разполагаем, с цел да опазим човешките животи ", сподели компанията. Тя добави, че "Русалка " е в нейния флот от 2003 година и че корабът е бил подлаган постоянно на техническа поддръжка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР