Най-малко седем души пострадаха днес при срутване на скали на

...
Най-малко седем души пострадаха днес при срутване на скали на
Коментари Харесай

7 души пострадаха при срутване на скали на плаж на остров Закинтос

Най-малко седем души пострадаха през днешния ден при сриване на скали на фамозния плаж Навагио на остров Закинтос в Йонийско море, съобщи организация Ройтерс, като се базира на гръцките управляващи. Нараняванията на хората не са животозастрашаващи, оповестиха от бреговата защита и пожарната работа. По време на сриването на плажа е имало стотици туристи.


Свидетели, представени от локални медии, описаха, че в началото огромна скала е паднала от скалата в морето и е провокирала голяма вълна, която е преобърнала дребни лодки. Асошиейтед прес разяснява, че този залив е наличен единствено по море, само че е доста известен измежду туристите.

Варовикови скали се извисяват над залив с бял пясък и кристална вода, а на брега има остатъци от дребен товарен транспортен съд, който е бил изхвърлен от морето през 80-те години. Туристите и локалните поданици стигат до мястото с дребни туристически или частни лодки.

В началото на септември плажът Навагио зае пето място в анкетата на уеб страницата " Флайт нетуърк " (FlightNetwork) за най-красивите плажове в света. Няма информация за изчезнали туристи, само че управляващите са изпратили екипи по въздух и море, и организират издирвателна интервенция като превантивна мярка, ако има хора, блокирани от скалите.

" До момента не сме намерили блокирани хора, само че ще продължим издирването ", съобщи чиновник на пожарната работа. Чешка туристка е получила пострадвания на гърба и е откарана в болница, осведоми чиновник на бреговата защита. Сред останалите шестима потърпевши има две деца. Всички са получили здравна помощ за леки пострадвания, съобщи пред Ройтерс чиновник на болничното заведение в Закинтос.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР