Най-малко седем души бяха убити и 15 ранени, след като

...
Най-малко седем души бяха убити и 15 ранени, след като
Коментари Харесай

7 загинали и 15 ранени след срутване на руски жилищен блок в Белгород

Най-малко седем души бяха убити и 15 ранени, откакто цяла секция от многоетажен жилищен блок се срути вследствие на украински ракетен удар в Белгород, оповестиха съветски публични лица, представени от " Ройтерс ".

Кадри от местопроизшествието, оповестени от Вячеслав Гладков, губернатор на района, демонстрират по какъв начин минимум 10 етажа от постройката се разпадат.

" Град Белгород и Белгородска област бяха подложени на масиран обстрел от въоръжените сили на Украйна ", сподели Гладков.

" В резултат на директно попадение на снаряд в жилищен блок се срути целият вход от десети до първи етаж.

Руският новинарски канал Mash Telegram заяви, че минимум седем души са убити и 15 са ранени. Засега не е ясно какви оръжия са били употребявани в офанзивата - или дали са били доставени от Запада.

Свидетел сподели, че на мястото има доста коли за спешна помощ и пожарни коли.

Руското министерство на защитата заяви в неделя, че неговите сили за противовъздушна защита са унищожили две стандартни балистични ракети от руската ера , изстреляни през нощта от украинските сили над региона на Белгород.

И Украйна, и Русия споделят, че не нападат цивилни , макар че доста цивилни са убити и от двете страни във войната. Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година

По-рано, губернаторът на съветската Белгородска област, съобщи   че в резултат на непрекъснати украински офанзиви през уикенда, са повредени повече от 300 жилището в 85 жилищни блока

 В Белгород 300 жилището са развалени след обстрел в събота
В Белгород 300 жилището са развалени след обстрел в събота

Четири самостоятелни къщи и 14 търговски здания също са потърпевши.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР