Най-малко петима полицаи и над десетима активисти от опозицията са

...
Най-малко петима полицаи и над десетима активисти от опозицията са
Коментари Харесай

Протестиращи и полицаи бяха ранени при антиправителствена демонстрация в Албания

Най-малко петима служители на реда и над десетима деятели от опозицията са ранени при конфликти с полицията в албанската столица Тирана по време на антиправителвена проява. Протестиращите упорстват за оставката на премиера Еди Рама, съобщи Радио " Свободна Европа ".

Хиляди се събраха през вчерашния ден на митинг в столицата на Албания. Демонстрантите носеха антиправителствени лозунги и хвърляха факли, пиратки и други предмети по полицейския кордон пред Народното събрание. Полицаите използваха сълзотворен газ, когато стачкуващите се пробваха да ги изтласкат към постройката на държавното управление.

Протестът беше призован от албанската съпротива, която упреква премиера Еди Рама в корупция и връзки с проведената престъпност в страната. Рама отхвърля обвиняванията, а опозиционният водач Лулзим Баша приканва за предварителни избори и приканва своите поддръжници към ежедневни митинги.

По време на предишните митинги в средата на февруари стачкуващите неведнъж се опитваха да обхванат в Народното събрание, а органите на реда ги отблъскваха със сълзотворен газ и водни оръдия. Съединени американски щати и Европейският съюз неведнъж призоваваха опозицията да не употребява или подтиква към принуждение, а вместо това да води разговор с ръководещите.

Албания се надява да получи утвърждение от Европейски Съюз за влизане в договаряния за участие в съюза от идващия месец.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР