Най-малко петима души загинаха при силните валежи и снежни бури

...
Най-малко петима души загинаха при силните валежи и снежни бури
Коментари Харесай

Петима души загинаха при бури в Калифорния

Най-малко петима души починаха при мощните превалявания и снежни стихии в американския щат Калифорния в последните дни. В планината Сиера Невада се образува снежна завивка от 1,5 м, задействаха се свлачища, бяха провокирани наводнения, оповестиха управляващите в Калифорния, представени от Ройтерс.
Тричленно семейство, включително едногодишно бебе, почина във вторник в окръг Ел Дорадо при автомобилна злополука, станала на влажен поради дъжда сектор от автомагистрала, написа вестник "Сан Франциско кроникъл ".
Вчера още един човек почина при пътно произшествие поради бурята, този път на влажен сектор от автомагистрала в окръг Напа, заяви полицията в Калифорния.
Според медийни изявления в Окланд мъж е умрял, откакто съборено от стихия дърво паднало върху лагер на бездомници.
Националната метеорологична работа на Съединени американски щати предизвестява, че е допустимо мощният вятър да повали още дървета, защото поради преваляванията почвата е станала по-влажна и нестабилна.
Във вторник полицията в окръзите Лос Анджелис и Санта Барбара разпореди евакуация в някои от регионите, потърпевши при миналогодишните горски пожари. Решението беше взето заради заплахата проливните дъждове да провокират свличания на земни маси и скали от изпепелените от пожарите хълмове.
Снегът и дъждът пристигнаха с две стихии, връхлетели Калифорния една след друга в два поредни дни и движещи се от Тихия океан в една и съща посока.
Очаква се двете стихии да преминат в края на седмицата през регионите на Скалистите планини и Средния запад, където ще се усилят поради влагата от Мексиканския залив, след което при започване на новата седмица ще връхлетят долината на река Охайо и североизточната част на Съединени американски щати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР