Най-малко петима души загинаха при силните валежи и снежни бури

...
Най-малко петима души загинаха при силните валежи и снежни бури
Коментари Харесай

Бури в Калифорния отнеха живота на петима души

Най-малко петима души починаха при мощните превалявания и снежни стихии в американския щат Калифорния в последните дни. В планината Сиера Невада се образува снежна завивка от 1,5 м, задействаха се свлачища, бяха провокирани наводнения, оповестиха управляващите в Калифорния, представени от Ройтерс.

Тричленно семейство, включително едногодишно бебе, почина във вторник в окръг Ел Дорадо при автомобилна злополука, станала на влажен поради дъжда сектор от автомагистрала, написа вестник " Сан Франциско кроникъл ".

Вчера още един човек почина при пътно произшествие поради бурята, този път на влажен сектор от автомагистрала в окръг Напа, заяви полицията в Калифорния.

Според медийни изявления в Окланд мъж е умрял, откакто съборено от стихия дърво паднало върху лагер на бездомници.
Националната метеорологична работа на Съединени американски щати предизвестява, че е допустимо мощният вятър да повали още дървета, защото поради преваляванията почвата е станала по-влажна и нестабилна.-->

Във вторник полицията в окръзите Лос Анджелис и Санта Барбара разпореди евакуация в някои от регионите, потърпевши при миналогодишните горски пожари. Решението беше взето заради заплахата проливните дъждове да провокират свличания на земни маси и скали от изпепелените от пожарите хълмове.

Снегът и дъждът пристигнаха с две стихии, връхлетели Калифорния една след друга в два поредни дни и движещи се от Тихия океан в една и съща посока. 
Очаква се двете стихии да преминат в края на седмицата през регионите на Скалистите планини и Средния запад, където ще се усилят поради влагата от Мексиканския залив, след което при започване на новата седмица ще връхлетят долината на река Охайо и североизточната част на Съединени американски щати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР