Най-малко петима души са загинали, след като бяха намушкани от

...
Най-малко петима души са загинали, след като бяха намушкани от
Коментари Харесай

Най-малко петима загинали при нападение в търговски център в Сидни

Най-малко петима души са починали, откакто бяха намушкани от въоръжен нападател в търговски център в Сидни, Австралия, оповестяват международните организации. Осем души са били откарани в болница със съществени пострадвания, измежду които едно дете. Мотивите за нападението към момента се обясняват.

BREAKING:
Terror!st attack in.

A terror!st stabbed multiple people. The attack took place in a Jewish area right next to an Israeli restaurant.
— MOHIT???? (@Themohit_19)
Полицията е евакуирала посетителите на комерсиалния център Уестфийлд в центъра на Сидни, където е било осъществено нахлуване с хладно оръжие.

Помощник-комисарят Антъни Кук удостовери, че нападателят е бил убит от намиращ се наоколо служител на реда, който е бил самичък. „ Тя се изправи против нарушителя, който се беше стигнал до пето равнище на мола. Той се обърнал, погледнал към нея и е вдигнал ножа. Тя е стреляла с огнестрелно оръжие и лицето е умряло “, заяви той.

Полицията разгласи, че не изключва тероризмът да е водещ претекст в разигралата се покруса. Рийс Кършоу, комисар на австралийската федерална полиция, сподели, че е „ прекомерно рано да се дефинира претекст “ и предизвести, че би било „ неефикасно да се спекулира “ на този стадий.

Записи от охранителни камери, излъчени от локални медии, демонстрират мъж, който тича из комерсиалния център с огромен нож и ранява хора. Свидетели на място описват, че мъжът е бил в мола, след което е излязъл и се е върнал с оръжието.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР