Най-малко петима души са загинали, а 48 са в неизвестност,

...
Най-малко петима души са загинали, а 48 са в неизвестност,
Коментари Харесай

Лавина от скали и пръст: Мина се срути в Китай, 48 души са в неизвестност


Най-малко петима души са починали, а 48 са в неопределеност, откакто въглищна мина се срути в Китай. Инцидентът, определян като свлачище, е станал през вчерашния ден следобяд в самостоятелния регион Вътрешна Монголия, съобщи Ройтерс.

Откритата мина, ръководена от дребната локална компания, е затрупала десетки служащи.

Драматични фрагменти от охранителни камери, излъчени по Китайската държавна телевизия през днешния ден, демонстрират лавина от скали и пръст, която пада от едната страна на планината върху мината. Машините на служащите като багери и самосвали също са останали под скалните парчета.

На място работят триста спасители, които благодарение на машини и кучета се пробват да доближат до затрупаните миньори.

В сряда вечерта бе обявено, че шестима души са били избавени.

„ Тъкмо бях почнал работа, когато в 13:15 часа разбрах, че камъни падат от планината. Видях, че обстановката става все по-сериозна и беше проведена евакуация, само че беше прекомерно късно, планината просто се срути “, споделя един от приетите в болница миньори.

Въглищата са главен източник на сила в Китай, само че мините на страната са измежду най-смъртоносните в света - значително заради слабото използване на стандартите за сигурност.

Президентът Си Дзинпин в сряда подреди започването на избавителни интервенции, второ свлачище обаче попречва работата на терен.

„ Трябва да поставим всички вероятни старания, с цел да спасим изчезналите хора и да лекуваме ранените “, сподели той.

Премиерът Ли Къцян изиска бързо следствие на аргументите за сриването.

През миналата година китайските мини се пробват да усилят производството на въглища под апела на държавното управление за по-големи доставки и постоянни цени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР