Най-малко петима души са убити и няколко са тежко ранени

...
Най-малко петима души са убити и няколко са тежко ранени
Коментари Харесай

Петима убити при атака срещу вестник в Мериленд

Най-малко петима души са убити и няколко са тежко ранени при пукотевица в редакцията на вестник "Капитал газет " в град Анаполис, американския щат Мериленд, заяви началникът на локалната полиция Бил Крампф, представен от Франс прес и ДПА.

Задържан е обвинен, който е разпитван от полицията. Според телевизия Си Би Ес той е бял мъж на двайсетина години, без документи за идентичност. Не са известни претекстовете за нападението и дали стрелецът е обвързван с вестника.

Стрелбата в редакцията на вестник "Капитал газет " е била целеустремено нахлуване, съобщи началникът на локалната полиция Бил Крампф.

Нападателят влезнал в постройката с бойна пушка и търсел жертвите си, уточни полицейският началник. Той добави, че в обществените медии са били отправяни закани против вестника, последната от които била през вчерашния ден.

Заподозреният за стрелбата съзнателно си развалил кожата на палците, с цел да не може да бъде открита самоличността му, и отхвърля да сътрудничи със силите на реда, заяви телевизия Си Би Ес, представена от Ройтерс.

Полицията заяви, че на мястото на престъплението е открит предмет, който приличал на взривно устройство.

Говорителката на Белия дом уверено осъди нападението. "Кърваво нахлуване против почтени публицисти, вършещи работата си, е нахлуване против всички американци ", написа в Туитър Сара Сандърс.

Заместник-говорителката на Белия дом Линдзи Уолтърс заяви, че президентът Доналд Тръмп е осведомен за стрелбата.

Вестник "Балтимор сън ", на който принадлежи "Капитал газет " заяви, че нападателят първо стрелял в стъклената врата на редакцията, след това влезнал в постройката и разкрил огън по публицистите.

"Капитал газет " е едно от най-старите издания в страната. Вестникът е учреден през 1727 година и тогава се е наричал "Мериленд газет ", отбелязва ТАСС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР