Най-малко петима души са убити и 21 ранени при безразборна

...
Най-малко петима души са убити и 21 ранени при безразборна
Коментари Харесай

5-ма убити и 21 ранени при поредната стрелба в САЩ

Най-малко петима души са убити и 21 ранени при безразборна пукотевица в региона на град Одеса в щата Тексас. Мъж простреля служител на реда и избяга, продължавайки да стреля по инцидентни коли и хора преди полицията да го ликвидира.


Около 16:00 ч. локално време в събота патрул на Тексаския отдел за социална сигурност стопира за рутинна инспекция златист автомобил Хонда на основния път, свързващ градовете Мидланд и Одеса. Шофьорът стартира да стреля по офицерите и по другите водачи, минаващи по автомагистралата, заяви на конференция шефът на полицията в Одеса Майк Герке.

Мъжът съумява да избяга от мястото на престъплението със своя автомобил и се насочва към Одеса, продължавайки да стреля. Там той отвлича микробус на пощенската работа на Съединени американски щати и продължава със стрелбата, до момента в който стига киносалон „ Канерги “. При завързалата се престрелка е убит от чиновниците на реда.

Първоначалната информация беше, че стрелците са двама в две обособени транспортни средства - Хондата и камионът на пощенската работа. По-късно стана ясно, че нападателят е единствено един.

Герке разказа обвинения като бял мъж на междинна възраст, в средата на 30-те. Полицията не е съобщила публично името и претекста му. Властите също отхвърлиха да разясняват какво оръжие е употребявал. Според обява на Тексаския отдел за социална сигурност във Facebook, стрелецът е бил въоръжен с пушка.

Сред ранените има трима служители на реда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР