Най-малко петима души са пострадали, след като круизният лайнер MSC

...
Най-малко петима души са пострадали, след като круизният лайнер MSC
Коментари Харесай

Круизен лайнер блъсна туристическо корабче във Венеция

Най-малко петима души са потърпевши, откакто круизният лайнер MSC Opera се сблъска с дребния катер за туристически разходки River Countess край кея Сан Базилио във Венеция.

„ Около 8.30 часа локално /9.30 часа българско/ време при осъществяване на маневра поражда механически проблем на MSC Opera. Двигателят на лайнера отхвърли, капитанът на кораба незабавно осведоми за повредата “, оповестяват от компанията-оператор.

След отхвърли на техниката два буксира са се пробвали да оказват помощ, само че не са съумели, което в край сметка е довело до конфликта. В туристическия катер е имало 130 пасажери, четирима от тях са ранени. На круизния лайнер има един потърпевш, оповестява вестникът. На мястото на случая има медици, спасители и чиновници на правоохранителните органи.

Венецианските управляващи дадоха обещание, че прекосяването на круизни лайнери наоколо до площад „ Свети Марко “ ще бъде дефинитивно неразрешено. Проблемът с гигантските кораби, които посещават Венеция, е доста наболял, само че досега не можеше да бъде позволен.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР