Най-малко пет души са убити и няколко са тежко ранени

...
Най-малко пет души са убити и няколко са тежко ранени
Коментари Харесай

Стрелба в редакция на вестник в САЩ, жертви и ранени

Най-малко пет души са убити и няколко са тежко ранени при пукотевица в редакцията на вестник " Капитал газет " в град Анаполис, щата Мериленд, заяви началникът на локалната полиция Бил Крампф, представен от Франс прес и ДПА.

По-рано локални медии оповестиха за шестима убити и над 20 ранени.

Задържан е обвинен, който е разпитван от полицията. Според телевизия Си Би Ес, той е бял мъж на двайсетина години, без документи за идентичност. Не са известни претекстовете за нападението и дали стрелецът е обвързван с вестника, прецизира Българска телеграфна агенция. 

Полицията преглежда нападението като " местен случай ", а не като терористичен акт. Властите в Балтимор и Ню Йорк са засилили полицейската защита на редакциите на огромните медии като защитна мярка, съобщи Ройтерс.

Заместник-говорителката на Белия дом Линдзи Уолтърс заяви, че президентът Доналд Тръмп е осведомен за стрелбата.
Вестник " Балтимор сън ", на който принадлежи " Капитал газет " заяви, че нападателят първо стрелял в стъклената врата на редакцията, след това влезнал в постройката и разкрил огън по публицистите.
" Капитал газет " е едно от най-старите издания в страната. Вестникът е учреден през 1727 година и тогава се е наричал " Мериленд газет ", прпомня ТАСС.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР