Най-малко осем души загинаха и много бяха ранени при блъсканица,

...
Най-малко осем души загинаха и много бяха ранени при блъсканица,
Коментари Харесай

8 души загинаха и много бяха ранени на концерт на Травис Скот

Най-малко осем души починаха и доста бяха ранени при навалица , когато почитатели започнаха да се бутат към сцената през нощта на откриването на музикален фестивал в Хюстън, щата Тексас. Това оповестиха чиновници, представени от Ройтерс.

Началникът на пожарната работа в Хюстън, Самюъл Пеня, удостовери броя на жертвите на конференция. Той сподели, че част от хората, които са се били събрали за осъществяване на рапъра Травис Скот , почнали да се бутат към сцената, което провокирало суматоха и пострадвания. Някои хора почнали да изпадат в безсъзнание и по-късно хаосът ескалирал, до момента в който не бил провокиран " случай с всеобщи жертви ".

Пожарната транспорти 17 души до лечебни заведения , като 11 от превозените са били в положение на сърдечен арест. Причините за случая към момента се обясняват.

" Мисля, че е доста значимо да не спекулираме. Тази вечер никой няма отговорите " сподели началникът на полицията в Хюстън Трой Финър. Той добави, че не желае да се изрича по случая преди да бъдат изяснени обстоятелствата и събрани доказателствата.

Организаторът на фестивала към момента не е коментирал случилото се.

Според в. " Хюстън кроникъл " рапърът Травис Скот прекъснал 75-минутното си осъществяване голям брой пъти, когато забелязал изпаднали в неволя почитатели пред сцената. Той помолил защитата да се увери, че те са добре и да ги изведе от тълпата. Коли на незабавната помощ на няколко пъти влизали в тълпата с включени светлини и звукова сигнализация. Вестникът добави, че за двудневния фестивал се е събрала 50 000 души аудитория. Изпълненията от втория ден на фестивала са анулирани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР